Skräckblandadförtjusning

Jag har inte skrivit på ett tag nu... Intagnings provet gick bra och jag har varit i Stockholm sen i lördags, vilket jag fortarande är, sitter i Jennys lägenhet på sveavägen alldeles ensam och väntar på mamma och pappa. Hela helgen har varit riktigt härlig, har varit ute och gått massa i solen, suttit i Vasa parken och gått en del på stan, jag har dock inte shoppat så mycket, men det kanske blir en del idag eftersom att det blir shopping med mamma och pappa, kan man ju hoppas i alla fall, hehe. Jag vill till Grönan! Hedvig, Agnes och Emma hade varit där i lördags då dom öppnade och jag, Jenny oc Emilia åkte ut till Djurgården en sväng igår för att bara vara och det ser ut och låter så himla kul, känslan av fritt fall liksom, adrenalinet som pulserar ut i kroppen. När jag va där med Jenny för typ 3 år sen åkte vi fritt fall 5 gånger tror jag, helt klart en favort!
Jag slapp skolan idag! Känns riktigt lyxigt faktiskt, och välbehövligt! Den här veckan kommer bli vara en vecka med skäckblandad förtjusning känns det som. Allt som kommer hända känns bara jätte roligt, jag fyller år på onsdag, Olivia kommer på natten till torsdag, valborg, ledia på fredag... Men det är allt runtomkring som skapar skräcken. Därför blir det skräckblandadförtjusning. Ett bra ord faktiskt.

Dryg fredag.

Jaha, då sitter man vid datorn... Åkte bort till nv-musik till 8.00 men sen visade det sig att mitt första prov var kl. 13.40 så jag kunde ha sovit eftersom att vi inte har några lektioner just nu heller. Så nu får jag ta vara på dagen så bra som möjligt. Ska iväg på möte vid 10 så jag måste nog gå nu.

Vi hörs!

Min näsa...

PANIK! Det är intagningsprov på nv-musik imorgon och min näsa fungerar inte! Det låter ju helt sinnessjukt men mina lungor/luft blockerar näsan när jag spelar klarinett! Jag är inte alls förkyld, men det går inte att spela en hel låt utan att jag typ kvävs. För när jag spelar så blåser jag ut kvarvarande luft, eller luft som jag inte behöver om jag spelar svagt, något i den stilen, och nu kan jag nästan inte spela :'( Som tur är så klarar jag fortfarande att sjunga, men jag blir lite rädd, vad har hänt med min näsa liksom?! Och jag vill spela ju!

Torsdag.

Idag va det torsdag, idag va det en riktigt otroligt jobbig torsdag. Jag tänkte verkligen inte att det skulle kännas så här, trodde att det skulle gå bättre, men det va till och med värre än vad jag trodde. Men nu är det igång ialla fall, och nu är det bara det värsta kvar, lyckas lyfta lasset och till sist kasta bort det! Som den där tanten i mamma mia filmen, när alla springer ner till vattnet, då finns det en gammal tant med ett riktigt tungt lass på ryggen som hon kastar iväg och sen springer hon, så hoppas jag att det kommer kännas.

Den filmen är för resten, kanske lite fånig, men en väldigt härlig feel good film som verkligen är värd att se, speciellt en mörk och regnig kväll, den är full av glädje och kärlek, man kan inte låta bli att le.


Skolan



Nu sitter man i skolan på en helt värdelös Engelskalektion med seriöst världens segaste människa helt hopplöst. Har skärt i ögon, det va så hemskt som jag trodde att det skulle vara, om inte värre, satt och typ hyperventilerade och mådde illa. Ögat låg som en ledsen liten klump på den vita brickan.
Sen har vi då håla i en timme, underbara håla! Så otroligt välbehövlig!
Vi ska planera vårat eget arbete i engelskan, jag och Elina ska analysera texter typ och spela in det, de du! Här satsar vi högt.

Snart är det helg! Visst det är onsdag, men på onsdagar så får man känslan av att veckan snart är slut, halvvägs framme,snart en till etapp i livet avklarad. Som när jag var och sprang med pappa någon gång, i början så tänker man att det aldrig ska ta slut men helt plötsligt är vi framme vid stolpen som visar att "nu är det halvvägs" då sa alltid pappa "NU ÄR VI PÅVÄG HEM!!" För när man har kommit halvvägs med allt så går alltid sista halvan mycket fortare än sista eftersom att du vet att du snart är igenom.

Livet i ett nötskal...

"Livet är som en torr gammal bulle,
 ibland hittar man russin." - Oskar Eriksson




Ögon!! :S

Då sitter man och pluggar här igen, måste komma ifatt lite känner jag och man kan ju passa på när man har tid, eller försöka i alla fall... Vi slutar ju tjugo i 12 på tisdagar men det råkar ibland bli så att jag och Elina blir kvar, Elina har ibland anledningar, som att hon skulle på utvecklingssamtal men jag blir bara kvar i alla fall, för att hålla henne sällskap och vi har alltid trevligt i alla fall, fast det är i skolan vi är!

Imorgon ska vi disikera! (eller hur det nu stavas) Ögon! FY! Tänk att dom har varit den delen som hjälpt en varelse att leva ett bra liv fullt med massa vackra bilder fram tills någon slaktade det och skickade ögonen till Södervärnskolan för att vi skulle få lära oss något... Det kommer stinka också tydligen och så kommer vi ha ett öga som ligger på bänken och stirrar på oss.

Jag har nu gjort som alla andra har gjort och skaffat Spotify, det är verkligen så bra som alla säger! Helt facinerad av mig själv också för att jag lyckades ladda hem det, jag är lite oteknisk liksom. Men det är verkligen otroligt bra, man kan sitta och göra playlists och hitta massa roliga låtar av artister man tycker om som man knappt visste om. Ett lyft i vardagen! Musik över huvudtaget kan rädda min vardag, om man tänker lite för mycket, sätter jag bara på lite riktigt bra musik så kan det förändra min dag, det är verkligen så. Tummen upp på det.

Hatar hjärnspöken

Puss

Ännu en måndag avklarad :D

Den här veckan känns som att det är massor att göra, viktiga grejer... Men så mycket är det inte, nationella matte, både skriftligt och muntilgt, det går ju ändå inte att plugga till, några små fåniga läxförhör, ett jobbigt möte och på fredag är det intagningsprov till nv-musik, fIck igår reda på att det är 30 ansökande så dom kommer antagligen gå på betygen :S

Allt och alla runt omkring börjar se och lägga märke till det, komentera och fråga. Tycker inte om frågor. Har så svårt att stå och ljuga någon rakt upp i ansiktet. Om någon frågar "Hur är det egentligen?" och menar det så går det inte att bara säga, "Det är jättebra" av ren reflex, inte jag i alla fall. Men jag vill inte ta emot massa följdfrågor från människor som jag bara känner... Det blir ett "Sådär, lite trött..." oftast.


I helgen åker jag tydligen till Stockholm, det har mina föräldrar bestämt, fick inte vara ensam hemma... Hedvig och Emma kommer vara där samtidigt så man kan ju hoppas att någon vill träffa mig lite. Jag åker upp på lördag morgon och kommer hem måndag natt så jag får en dag ledigt! Ska bo hos syster medans mamma och pappa åker på kryssning.

Vi hörs!


Curtains

Hemma efter en riktigt energi krävande och kall helg på Gustavs. Kören har målat stugor för att få in pengar till resan som går av stapeln den 15 maj, vi ska sjunga i Tierp, Uppsala och Stockholm. Vi har också sjungit i massor. Efter att jag kom hem så duschade jag av mig all färg som jag hade fått i håret och ansiktet sen gick jag iväg på musikalen Curtains, otroligt värd pengarna! Om ni inte har sett den, se den!!

Imorgon är det måndag... Hatar måndagar, man är bara jätte trött och man får aldrig något vettigt gjort heller.

Eh, värdelöst att skriva det här egentligen..
Puss

Tänk att kunna flyga...

Jag skulle vilja vara en fågel... När jag sitter på en lektion så blir det ibland så att jag sitter och tittar ut gemon fönstret, ut på hustaken där alla fåglar sitter. Tänk om dom visste hur bra dom hade det, inte behöva tänka så mycket som oss, deras vardag bli som den blir, jag tror inte att dom planerar liksom... Inte minst att kunna kasta sig ut i vinden sväva högt över molmen eller kasta sig fram precis över vattenytan. Det är en dröm som aldrig kommer gå i uppfyllelse, men om man skulle få önska sig vad som helst i hela världes så skulle jag vilja vara en fågel för en dag eller två.




"Ja é fri som en fågel, fri som en fågel..."

Thanks..

Jag har fått sommarjobb!! Otroligt bra! Våffelstugan på Fridhem, kommer stå i kassan, disken, servera, grädda våfflor i 5 timmars pass i sommar, så ni kan ju få komma förbi någon gång och hälsa på! Riktigt glad skulle jag bli!

Spexfotot idag blev riktigt bra tror jag, alla killar hade morgonrock typ och tjejerna kuddar och pyjamas, förutom jag som satt på marken i täcke, höll nästan på att somna på riktigt... Franskaprovet gick helt okej, tror jag i alla fall, chansade väldigt mycket, men det såg bra ut.
Vet ni att jag börjar gilla vårat schema mer och mer, vi har hålor nästan varje dag, ett tag var det bara drygt, eftersom att dom flesta är typ en timme så är det ingen idé att gå hem men nu är det bara skönt, kunna sitta och vila ut sig och snart kan man sitta hela timmen utomhus och bli mycket brunare än alla som sitter i klassrummen! ;)

Jag vill stoppa tiden, få den närmaste framtiden att gå upp i rök, bara hoppa vidare några steg, fram till sommaren, men sånt går ju tyvärr inte att göra.. Vill vara förbi det här redan, men det enda att göra är nog att kämpa sig igenom det. Men just nu är det bara framtiden som skrämmer mig.

Sen så vill jag tacka alla som bryr sig, fast jag kan tycka det är jobbig ibland, men jag tackar er för att ni vill mitt bästa och hjälper mig igenom det här, jag är så glad för att jag har så fina vänner!

"Efter att gått igenom svårigheter så kommer du oftast ut starkare." -okänd
    (Eller hur det nu är)

saknat..

Det finns så mycket och många jag saknar, den gamla goda tiden. Typ i sommras, det är nog en av dom bästa tiderna i mitt liv, så glad jag var då. Det var den tiden då jag visste var jag ville i livet. Vet jag det nu? Jag kan också komma på att jag saknar att vara barn, barn på riktigt liksom, inte behöva bry sig, bara leva och slippa tänka på alla andra. När man var liten var man den man var ingen annan, man hade inga förutfattade meningar någonstans, ingen hade det. Det saknar jag. Fast just nu vill jag ha sommar, en ännu bättre sommar..vi får vänta och se. Orkar inte ta dom sista tagen som all snackar om i skolan, vig vill ha sommar.

Imorgon ska vår klass ta spexfoto igen, eller sist fick vi ju inte, idiotregler... Den här gången ska vi i alla fall ha morgontema. Nyvakna med täcken, rufsigt hår, tofflor och kaffekoppar, hoppas någon engagerar sig.
Nu ska jag i väg och träna.

Dag 1 i skolan.

Då va första skoldagen avklarad, inte alls lika jobbig som jag trodde att det skulle bli, lite skönt att komma igång med vardagen och slippa huset lite grann, vi slutadde ändå 20 i 12 så de va en bra start ;) men jag glömde min franska i skolan, vilket jag har prov i imorgon, så det drog ner betyget på dagen. Just nu ligger det på en 5:a tror jag...

Jag måste skicka in ett typ formulär till nvmusik så fort som möjligt och jag vet inte vad jag ska sjunga och spela! :O Vi ska ha en låt förberädd på först instrumentet, vilket blir rösten för mig och en på andra instrumentet, klarinett. Vad ska jag sjunga/spela?

Hejhej!

Gokväll!

Jag kan berätta att den här dagen har varit ganska värdelös, inte fått ut mycket alls av den. Var ute hos Hedvig en sväng och överraskade, det va det som förgyllde min dag <3
Sen har jag inte gjort något annat vettigt jo, försökt plugga lite men det gick ju som det gick...

Nu har alla åkt iväg, alla har lämnat mej. Ensam hemma med mamma och pappa igen, saknar syskonen redan. Idag fick jag reda på att jag kommer få pengar och en ledig måndag från skolan för att åka till Stockholm den 25-27! Det får vara min dragkraft för att orka gå till skolan..

Puss





Saknar dej <3
Är det fortfarande som förr?

Otroligt sömnig

Jag är trött. Riktigt trött, på det mesta och i kroppen och riktigt sömning. Tycker om det ordet, de används för lite, sömnig...lite så där barnsligt trött, man längtar efter att få sova liksom. Men innan jag ska sova måste jag plugga. För nu är det tillbaka till verkligheten igen, verkligheten som är fullproppad med saker man måste göra, viktiga saker. Franska prov på onsdag. Blä. Måste göra bra ifrån mej där för att kunna höja mej till en vg, jag "ligger på gränsen". Men varför ska man egentligen kämpa så mycket för något som betyder så lite, dom där 5 poängen kommer ändå inte vara avgörande för mig och nians betyg behövs ju inte mer än just nu...

Gäsp

Trååk...

Jag känner på mig att det här kommer bli en dag där ingenting händer, en dag som man lika gärna kunde strunta i... Men det är såna dagar man behöver för att uppskatta alla bra dagar eller hur. Och om det är en dålig dag så blir man så glad för varena liten bra sak som händer, man lägger märke till saker lite mer och uppskattar det. Det är disigt idag... Jag som ville sola, ligger just nu och tittar på någon dålig Jönssonligan film. Ska kanske ta och komma igång snart tror jag.

Jag vill inte till skolan imorgon. ORKAR INTE! Skulle helst ligga hemma under täcket till sommar lovet, orkar inte anstränga mig eller vara tvungen att tänka matte och engelska. Bara jobbigt ju.

Puss


Främmandefågel

Rätt härlig kväll. Stack ut och sprang en trea med pappa på P18 efter släktkalaset, riktigt härligt. Nu sitter jag och tittar på Främmande fågel, serien från gotland. Riktigt konstigt att se alla platser man känner igen i ett sånt sammanhang, typ sprängda bilar på öster. Men det är bra i alla fall.

Imorgon är sista dagen på lovet, hoppas att det är sol så man bara kan ligga och jäsa och inte göra något vettigt, behöver verkligen en sån dag, "Inget-planerat-dag" för hela lovet har varit fullt med planerade saker. Men sånt tycker jag kan vara rätt skönt faktiskt, veta vad man ska göra, men man behöver både och. Så på tisdag sätter skolan och himla massa annat igång, det är bara att ta sats, kasta sig ut i det okända och vara så stark som möjligt.

Nu ska jag fortsätta titta, det är spännande nu!

...

Tänk dej att en av människorna som du kanske älskar mest på jorden förbjuder dej att göra det du älskar mest, det du brinner för, det som får dej att slut tänka och bara leva. Tänk dej att det blir taget ifrån dej. Livet rasar samman eftersom att du älskar människan så mycket att du inte vill såra den men du vet inte va du ska ta vägen eftersom att du inte får göra det du gillar allra mest. Vad ska man ta sig till?!

 Vi skall snart åka till mormor på släktkalas, våran familj och Arvidsson's. Trevligt.

Vi hörs!


Påskafton

Sitter hemma hos Hedvig... höhö. Familjerna har haft knytis, precis som alla andra påskaftonar, har blivit som en tradition. Första solnedgången vid kneippbyn för ret blev det också och massa goda tårtor. Vi har prcis sett på Ballar av stål. Heeelt sjukt vad folk vågar göra för att få svenska folket att skratta, med det är ju så värt det.

Jag börjar nu förstå vad det är jag gett mig in på. Hur jobbigt det kommer bli och hur arg jag kommer vara, försöker intala mig själv att det är värt det, man får väll hoppas. Är bara väldigt rädd att hela min värld kommer få veta om det så småning om. Jag har med hjälp av Hedvig bestämt att jag ska sikta in mej på ett mål för att orka igenom. Jag har valt att sikta på sommaren. Sommarens mysiga grillkvällar t.ex. och resan till hälsingland.

Ikväll kom vi också på att vi nästa sommar ska tågluffa till Grekland och framme där ska vi båtluffa mellan öarna. Tänk bara på dom blåvitahusen och musiken men framför allt havet. Vi ska flytta mellan öarna i en månad, lära känna befolkningen och språket.

P&K


Allihopa

Först dagen på påskhelgen, hela familjen hemma nu, riktigt härligt! Det är en av sakerna jag har lärt mig att uppskatta nu när alla bor på varsitt håll, helgerna när alla kommer hem det blir en helt annan stämning. Och min familj är riktigt bra kan jag berätta för er!

Det är jobbigt nu, men det tänker jag stå ut med, för jag ska ur det!

P&K

Sverige asså...

Ännu en kväll med Hedvig ;) Det känns som att det är det enda jag gör nuförtiden, umgås med min "tvillingsyster" som någon kallade oss. Ikväll blir det film med Ben&Jerry's!
Den hemska torsdagen är äntligen över och man kan ju hoppas att jag står ut i fortsättningen.

Imorgon börjag påskhelgen. En av helgerna som 50% av svenskarna firar utan att veta varför. Atterdags har vanliga öppettider på långfredagen och påskdagen men på påskafton stänger dom tidigare. Hur tänker Sverige, vi är ju trots allt ett kristet land?! Eh, det är nog ändå så att det är på påskafton dom flesta firar, fast dom vet ju ändå inte varför...
Jag gillar inte påsken längre... En högtid mitt i alltihop bara för att folk ska få äta massa godis och mat, med det finns i och för sig en anledning. Den mest värdelösa högtiden är nog ialla fall midsommar (fast det är mmin favorit) eller Halloween som man har hittat på bara för att man ska få äta mer sill och godis.
En annan sak med påsken som jag kommit på, har ni tänkt på hur fult påskris egentligen är, eller konstigt i alla fall, björkqvistar med hönors hår i!! Tänk det ni!

Drömmen med Half Baked är krossad! D':

torsdag

Extremt tråkig påskstädar dag, orkar ingenting, men det har sina anledningar.
Vi inte att dagen ska fortsätta...

Har inte så mycket att skriva eftersom att jag är extremt uttråkad.
Nåra tips på hur man kan göra städning roligare? -.-

Hade bra!

Ännu en dag...

En dag full med tofta, mommo o moffa och promenad. En rätt bra dag.
Har precis ätit tacos med Jenny och ska ut och gå en sväng, sen ska vi se på Se upp för dårarna TV4 film kl 9.

Att gå är en extremt bra sysselsättning, för mej i alla fall. När jag går så rensar jag ur alla tankar, kopplar bort. Många säger att man får tid att tänka men jagg tänker nästan inget när jag går. Bara gå och titta på människor eller natur och lyssna på musik, det skulle jag kunna göra hur mycket som helst. Men i längden kan det faktiskt bli lite långtråkigt. Tips! Om det blir långtråkigt, kolla dej omkring så att inte allt för många ser och spurta eller hoppa lite, det hjälper ;)

puss

Tofta.

Någon som vet om man har tjocka fötter när man är tjock?! Låg och funderade på det imorse när jag väntade på att Hedvig skulle vakna... Väldigt mysko.
Igår blev så bra som jag trodde faktiskt, en riktigt mysig utflykt och vänner-maraton på kvällen.

Imorgon är det torsdag. Har aldrig gillat torsdagar, ännu mindre just den här torsdagen, men det är väll bara att kämpa sig igenom den, det blir förhoppningsvis bättre sen. Kanske.

Idag ska vi till den älskade Toftastranden för första gången på året :D Wonderful! Snart är det kanske sommar också så man inte behöver ha på sig strumpbyxor på stranden... men det är nog ett tag kvar.
Vi ska i alla fall på utflykt, antagligen så lämnar vi bikinin hemma men vi ska ha trevligt ändå.

puss

Shoreline

Lyssna på den här, hon har räddat mej flera gånger.

http://www.youtube.com/watch?v=GAkwl1zvivg

Pannkakor!

Idag kommer bli en bra dag, det känner jag på mej.
Vaknade för ungefär en och en halv timme sen och sen dess har jag varit ute och gått i 40 min i det hel underbara vädret, vi har vädret på våran sida Hedvig ;) Idag hade vi nämligen tänkt att åka ut på hällarna med ett gäng pannkakor och bara ha det riktigt skönt, snacka och sola.

Dom oranga gubbarna med sopborste har förvandlats till gråa killar med damsugare! :(
Så då får det bli vår utan mina oranga gubbar...


Hemma igen..

Mina planer har blivit sabbade, eller räddade, jag vet inte vilket.
Jag skulle ju egentligen vara ensam hemma fram till torsdag, men Jenny bestämde sig för att åka hem ikväll.
Idag har jag åkt buss och båt ensam, ganska skönt faktiskt men lite drygt, sen va jag på arbetsintervju! :D
Dom ringde från Fridhems kafé igår kväll och idag var jag där, dom verkade tycka om mej men vi får väll se.
Har fått betygsmatriser och kallelse till intagningsprov till nvmusik också :S

Nu håller allt på att förstöras på riktigt...
Världen runt omkring mej börjar komma ifatt och förstå vad som händer.
Inte kul, bara läskigt. Så nu väntar ett lov som jag inte vet hur det kommer sluta.

Men imorgon ska jag i alla fall på pannkaksutflykt.

http://www.youtube.com/watch?v=LlK4WmAsP1A

Trötta fötter.

Tollbaka i lägenheten efter en dag med massa shopping och massa "gå fram och tillbaka".
Vaknade imorse kl. 9 för att gå ut på Djurgården och gå i vårsolen, men sol va det inte, våren var framme i en dag sen försvan den igen! :(
Jag och Olivia har i alla fall, trots vädret haft en riktigt bra dag med fika på Waynes som vanligt.

Jag hatar tiden. Jag har alltid vetat att man borde leva i nuet, men aldrig riktigt förstått vad som menas med det.
Nu gör jag det.
I går satt jag på båten, otroligt förväntansfull och glad för tt få komma till stockholm, nu är det snart över, tiden springer ifrån en, omöjlig att ta tillbaka. Så därför så måste vi, eller i alla fall jag lära mig att ta tillvara på stunderna, minnas dom, det kanske är lite därför jag skaffade blogg för att kunna komma ihåg små detaljer från livet. Okej, nu låter jag sjukt djup, men det är ju så det är!
Anledningen till att man kommer på hur värdefull tiden är först när man blir äldre är nog att när man är barn så lever man alltid i nuet, man behöver inte tänka så mycket på framtiden eller det som var.
Jag vill vara barn igen!

Tillbaka på Gotland imorgon igen.

I stockholm!

Nu sitter jag i Jenns lägenhet efter en dags resa och shopping, inte för att jag har hittat så mycket men i alla fall.
En vippkjol i från monki med knappar fram, underbar!
Snart ska vi sticka ut med mågra av Jennys kompisar och äta.

Vet ni vad jag kom på när vi åkte från nynäs...
Ha ni tänkt på att när det är en uppförsbacke eller kulle eller något i skogen så växer träden rakt upp i alla fall, har börjat fundera lite på det, varför är det så? Har det något med gravitationen att göra? Det borde ju växa liksom rakt upp, för det finns ju ingen uppsugningskraft i himlen vad jag vet i alla fall...

Nu ska jag ladda inför kvällen!

Ha det!/Malin

Förvånande men sant...


Nu har även jag fallit i fällan. Jag som trodde det aldrig skulle inträffa.
Men alla pratar om hur skönt det är att skriva av sig, så jag tog steget och skaffade en blogg.
Välkommen.

Min dag har varit otroligt upp och ner.
Har varit arg, ledsen, trött, besviken, men framför allt väldigt glad.
Våren är äntligen här!
Gick igenom kvarteret vid halv 7, påväg hem, fåglarna kvittrade, det luktade grill och solen sken!
Jag va så glad att jag nästan studsade hem! Första riktiga vår dagen.
Men mitt lilla favorit vårtecken har inte dykt upp än, dom oranga gubbarna som står på trottoarerna och sopar bort vinterns grus. När jag får syn på dom är det vår på riktigt!

En annan anledning till att jag är så glad är att det har gått och blivit lov, 10 dagar ledigt.
Har massor med saker som jag vill göra men så kommer mamma och säger att det är massa släktträffar inplanerade...
Kommer i alla fall bli en och en annan pannkaksutflykt! ;D

Imorgonbitti åker jag till Stockholm, ska träffa Jenny och Olivia och antagligen shoppa en del ;)

Ha det bra hemma på ön! :D

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0